• Gratis aanhuislevering

  • Bereikbaar van 9u tot 22u

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

  • 30 Exterioo showrooms

Na de tuintafel, de tuinstoelen!

Bij de perfecte tuintafel hoort de perfecte tuinstoel. Die bepaalt voor een groot deel de look van je terras. Maar hoe kies je de stoel die je tuin of terras doet shinen? Deze tips helpen je op weg!

1. Make it match

Heb je de tuintafel van je dromen gevonden maar nog niet de stoelen? Match de stijl, materiaal en kleur van je tuinstoelen met je tafel. Dat zorgt voor een mooi geheel en de nodige rust in je tuin.


Tuinstoelen

2. Bepaal je stijl, materiaal en kleur

De stijl van je terras of tuintafel bepaalt mee de keuze van jouw nieuwe tuinstoelen. Met dit handig, onderstaand overzicht zorg je ervoor dat het plaatje altijd klopt.

Modern

  • Materialen: aluminium, textilene en kunststof
  • Kleuren: zwart en wit

Landelijk

  • Materialen: teak en wicker, eventueel in combinatie met aluminium
  • Kleuren: natuurlijke kleuren gecombineerd met wittinten

3. De juiste tuinstoel voor het juiste moment

Elke stoel is anders. Voor je er eentje kiest, denk aan het volgende: ben je iemand die graag urenlang tafelt met een heerlijke aperitief ? Dan is een armstoel ideaal om een lange tijd in te relaxen. Kom je liever samen met vrienden en familie voor een gezellige barbecue en wil je zoveel mogelijk volk aan tafel laten aanschuiven? Dan zijn kuipstoelen zonder armleuningen of een tuinbank een must. Heb je last van je rug en wil je rustig aan tafel blijven zitten? Dan zijn onze tuinstoelen met verstelbare rug iets voor jou. Wat je ook zoekt, bij Exterioo vind je de juiste stoel voor het juiste moment!


Tuinstoelen

4. Veel of weinig ruimte?

Hou altijd rekening met je ruimte. Niet elke tafel kan vier, zes of acht personen zetten. Heb je een ruim terras maar wil je het geheel clean en strak houden? Dan zijn stapelstoelen de perfecte oplossing. Ben je op zoek naar tuinstoelen voor op je balkon? Denk dan aan opvouwbare stoelen.

Tip: meet de ruimte tussen de poten om te weten hoeveel stoelen aan de tafel kunnen. Uiteraard kan je op de kop van de tafel ook nog een stoel plaatsen.


5. Het juiste kussen

Een goede tuinstoel moet vooral goed zitten. Het juiste kussen kan daarbij helpen.

Denk bijvoorbeeld aan:

*Naast hun ultieme zitcomfort zijn deze ook weerbestendig en verkrijgbaar in meer dan 40 kleuren. Zo kan je perfect je zitkussen matchen met je loungekussens en parasoldoek.


Borgo tuinstoel
Cerano tuinstoel
Cesano tuinbank
Matino tuinstoel
Pagino tuinstoel
Matone tuinstoel
Cirello-Nano tuinstoel
Lacrima tuinstoel

Laat je nog meer inspireren:

* SOLDEN geldig van 03/01/2022 t.e.m. 31/01/2022. De extra kortingen van €75, €150, €300 en €500 zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel combineerbaar met andere % kortingen.