• Gratis aanhuislevering

  • Bereikbaar van 9u tot 22u

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

  • 30 Exterioo showrooms

Een groene oase in het hart van de stad

Zo maak je een urban garden van je stadskoer

Als deze gekke periode ons iets geleerd heeft, is het wel hoe belangrijk een tuin of terras kunnen zijn. Even naar buiten kunnen bij je thuis is een enorme luxe. Groot hoeft die tuin echter niet te zijn. Enkele vierkante meters zijn vaak al genoeg om een waar paradijs te scheppen.

Dat gebeurde ook met het terras van Ann-Sophie (24) en Maxim (30) uit Blind Gekocht. Het koertje aan hun huis in Blankenberge bleek erg klein en was langs alle kanten ingesloten door muren. Niet bepaald een droomtuin dus. Met enkele potplanten en gezellige loungemeubels toverde interieurarchitect Bart het toch om tot een gezellige oase op een boogscheut van ’t zeetje. En dat kan jij ook!

Zomerse kleuren

Het voornaamste wondermiddel bij het pimpen van grijze stadstuintjes is kleur! Felle en vrolijke kleuren geven zelfs de meest schaduwrijke plekken een zomers tintje en creëren een gevoel van ruimte. Durf die kleurigheid ook door te trekken in je tuinmeubilair. Bijvoorbeeld met zomers gekleurde kussens die je terras meteen opvrolijken.

Een tuin om in te leven

Met felle kleuren alleen creëer je natuurlijk nog geen urban garden. Want in een tuin moet vooral geleefd worden! Reserveer daarom de meerderheid van je plaats als leefruimte. Hoe je die invult hangt af van wat jij graag doet als je buiten bent. Wie graag kokkerelt, kan voor een gezellige tuintafel kiezen - al dan niet aangevuld met een barbecue. Ben je eerder een zonneklopper? Dan kies je voor een set comfortabele ligstoelen en een tafeltje om je cocktail op te plaatsen.

Grote dromen

Voor Ann-Sophie en Maxim viel Bart zijn oog op onze Puglia Loungeset. Deze comfortabele loungebank en het bijhorende tafeltje zien er luxueus uit, maar zijn ook zeer makkelijk in onderhoud. De loungeset is in tal van opstellingenbeschikbaar. In het groot en in het klein, als rechte bank en als hoeksalon,… zo vindt iedereen een set die mooi op zijn of haar terras past. Dat brengt ons bij de essentie van zo’n urban garden: maak er vooral een plek van die jij mooi vindt en waar jij wil zijn. Zelfs als je in de stad woont en maar weinig plek hebt, kan je er grote dromen realiseren.

Maak jouw tuin super gezellig


* SOLDEN geldig van 03/01/2022 t.e.m. 31/01/2022. De extra kortingen van €75, €150, €300 en €500 zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel combineerbaar met andere % kortingen.