• Gratis aanhuislevering

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • 33 Exterioo showrooms

Een sfeervol terras zonder veel onderhoud? 

5 tips uit ‘Huis Gemaakt’

Niet schrobben maar genieten, niet poetsen maar barbecueën … Klinkt goed? Met de zomer in zicht pakten de verbouwende koppels uit het VTM-programma ‘Huis Gemaakt’ onlangs hun terras aan. Met een paar slimme keuzes heb je nauwelijks onderhoud, maar wel eindeloos plezier.

TIP 1: ga voor textiel dat tegen een stootje kan

Loungekussens en poefs maken een terras extra gezellig, zo bewijst het knusse dakterras van Anaïs en Cedric in Antwerpen. Wil je het liefst elke dag neerploffen zonder zorgen? Kies dan voor textiel dat speciaal gemaakt is om buiten te liggen. All Weather Sunbrella® Luxe-kussens zijn water- en vlekafstotend, schimmelvrij, ademend en kleurvast. Ze blijven dus niet alleen lang mooi, je kan er na een lichte regenbui ook snel weer van genieten.


Alles over onze stoffen

TIP 2: kies voor keramiek

Keramiek is niet alleen bestand tegen krassen en weersinvloeden zoals uv-stralen en vorst, het is bovendien ook heel makkelijk schoon te maken. Wijn- of vetvlekken dringen er niet in, waardoor je ze makkelijk met een natte doek kan verwijderen. Ideaal als terrasvloer dus, maar ook als tafelblad een slimme keuze. Omdat keramiek perfect hitte- en vorstbestendig is, kan het perfect het hele jaar door buiten blijven staan. Lees hier alles over onze keramische tafelbladen >

TIP 3: kies praktisch aluminium

Tel je de hele winter af naar die eerste BBQ in de tuin of op het terras? Om jezelf wat schrob- en poetswerk te besparen, zijn een tuintafel en -stoelen in aluminium een slimme keuze. Aluminium is duurzaam, licht, bestand tegen roest en bijzonder onderhoudsvriendelijk

TIP 4: voeg een zuiders accent toe

Meubels met vlechtwerk zijn helemaal terug van weggeweest. En terecht, want ze geven je terras een stijlvolle, relaxte en zuiderse uitstraling. Extra goed nieuws is dat het hedendaagse vlechtwerk gemaakt is van kunststof, waardoor het weinig vuil opneemt en eenvoudig met de tuinslang gereinigd kan worden. Let er wel op dat het frame van je stoelen in vlechtwerk altijd van aluminium of teak is (en niet van staal) om lelijke roestvlekken op je terras te vermijden.

TIP 5: haal je groene vingers boven (en ook weer niet)


Instant sfeer, zonder extra gedoe? Met een paar goedgekozen potplanten hul je je terras in het groen, zonder dat je al die extra tuinklusjes, zoals wieden of snoeien, erbij moet nemen. Nog leuker is de originele kruidenmuur die Alexis en Emiel aan hun terras in Boortmeerbeek lieten groeien. Altijd verse kruiden om mee te koken en makkelijk te onderhouden, ook als je geen groene vingers hebt.

Geïnspireerd door de tuinen uit Huis Gemaakt?


Lees hier meer én shop the look.