• Gratis aanhuislevering

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • 33 Exterioo showrooms

Mooie voorjaarsdag? Geniet buiten van een lentebrunch!

5 tips om je brunch echt geslaagd te maken

Wordt er in een weekend een mooie voorjaarsdag met veel zon voorspeld? Dan is er weinig leuker dan vrienden en/of familie uitnodigen om buiten in je tuin of op je terras uitgebreid te brunchen! Natuurlijk wil je dat goed doen. Maar daar komt toch best wel wat bij kijken. We geven je daarom graag wat tips. Geniet ervan!

1. Serveer voor elk wat wils

Bij een brunch serveer je gerechten van zowel een ontbijt als een lunch. Kies daarom voor zoet en hartig. Serveer mini-versies van je gerechten zodat je gasten overal eens van kunnen proeven. En hou ook rekening met eventuele diëten of voorkeuren van je gasten. Zorg dat je dus van alles wat hebt. 

2. Buffet of geen buffet, that’s the question

Denk van tevoren ook goed over je tafelopstelling. Of beter, waar je je gerechten neerzet. Serveer je je gerechten per gang? Of zet je alles in één keer op tafel? Voordeel van een buffet is dat iedereen kan opscheppen wat en wanneer hij/zij wil. Heb je veel gasten, dan kan het slim zijn om het buffet op een aparte tafel neer te zetten, samen met je borden en bestek.

Apero bij avondlicht

3. Tuin, terras of ergens anders?

Het is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je buiten hebt, maar het is ook handig om te bedenken waar je precies je brunch houdt. In de tuin onder een boom? Dichter bij huis op je terras zodat je sneller je gerechten kan pakken? Wil je zelfs helemaal geen tafels om aan te zitten? Leg dan een paar picknickkleedjes in de tuin en klaar!

4. Knus met kussens (en andere accessoires)

Geef je brunch wat extra cachet door extra aandacht aan de aankleding te besteden. Kies bijvoorbeeld een kleurenpalet (een hoofdkleur en max. 2 accentkleuren) en zoek wat inspiratie op Pinterest. Maak het knus met wat kussens en kaarsen. En met een mooi tafelkleed, servetten en wat decoratie zoals bloemen kom je ook al een heel eind.

4. Muziek voor de juiste mood

Een gezellige brunch kan niet zonder muziek. Maar je zet natuurlijk niet zomaar een willekeurige playlist op. Een brunch is namelijk ook een mooie gelegenheid om uitgebreid bij te praten met je gasten. Dus wil je geen muziek die overheerst of afleidt. Daarom hebben wij er speciaal voor je lentebrunch eentje samengesteld! (En ja, natuurlijk mag er gedanst worden ;) )


Extra tip: Geniet!

Je gasten komen niet alleen voor je zalige brunch, maar ook voor jou. Da’s ook het handige als je kiest voor een buffet: self service! Als je alles op voorhand goed voorbereid hebt, zet je alles neer en schuif je gewoon mee aan tafel om zelf ook volop te genieten -van het eten én van het gezelschap.