• Gratis aanhuislevering

 • Bereikbaar van 9u tot 22u

 • Tot 5 jaar Exterioo garantie

 • 30 Exterioo showrooms

De perfecte tuintafel in 1,2,3

Met de juiste tuintafel tover je elke tuin om tot een zomers paradijs. Tuintafels bestaan in verschillende soorten, formaten en materialen. Hoe kies je de juiste? Met deze drie tips natuurlijk!

1. Hou rekening met je ruimte

Begin bij het begin. Hoeveel plaats heb je voor je nieuwe tuintafel? Denk daarbij aan het volgende:

 • Indien je vaak volk ontvangt, zorg voor voldoende zitplaatsen, zitruimte en loopruimte rond je tafel. Tip: reken 75 cm om je stoel comfortabel naar achter te schuiven.
 • Heb je een smaller balkon? Kies dan voor een tuintafel met een breedte van 80 cm. Een smalle, hoge bartafel is net zo chic.
 • Een ronde tafel is gezellig en neemt vaak minder ruimte in. Maar je kan ze niet verlengen of tegen een muur schuiven.

Fermo bartafel
Caravel tuintafel
Fano tuintafel

2. Het materiaal bepaalt je look… én je onderhoud

Bij de keuze van een tuintafel, denk aan twee dingen: het materiaal bepaalt mee de stijl van je tuintafel én sommige materialen hebben meer onderhoud nodig dan andere. 

Weeg zeker de voor- en nadelen van elk materiaal af, zodat je de juiste keuze maakt waar je jarenlang plezier van hebt.


Sevilla picknicktafel

Aluminium

Aluminium is een populaire keuze en we begrijpen waarom. Aluminium tuintafels zijn mooi, modern, makkelijk in onderhoud en kunnen niet roesten. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en erg duurzaam.

Door het lichte gewicht zijn ze ook makkelijk te verplaatsen naar een plekje in de zon. Aluminium tuintafels hebben vaak een blad van een ander materiaal, zoals teak, glas of keramiek.


Pagino tuintafel

Teak of gerecycleerde teak

Een tuintafel of tafelblad in teak gecombineerd met aluminium zorgt voor een mooie, natuurlijke look die opgaat in je tuin. Mag het wat landelijker, ga dan voor een tijdloze full teak tuintafel en werk af met tuinstoelen in teak of wicker.

Vergeet niet: een tafel of tafelblad in teak heeft wat meer onderhoud nodig. Zeker als je de originele kleur wil behouden. Tip: let bij de aanschaf van je tuintafel zeker op het FSC/SVLK-keurmerk. Zo ben je zeker dat het hout op een duurzame manier is gekapt.


  Cesano tuintafel

  Volkeramische tafelbladen

  Voor een design look, combineer een tuintafel in aluminium of teak met een volkeramisch tafelblad. Zo’n blad heeft heel wat voordelen voor buitengebruik: ze zijn volledig krasvrij, hitte- en koudebestendig én zeer makkelijk in onderhoud. Benieuwd naar meer? Lees dan zeker dit artikel.


  3. Laat het plaatje volledig kloppen

  Binnen en buiten worden steeds meer één geheel. Dat zien we aan de nieuwste tuintafels: het design, de materialen en de afwerking lijken steeds meer op die van interieurmeubelen

  Om je interieurstijl buiten door te voeren, is er de kunststof kuipstoel in verschillende varianten voor tuin of balkon, net zoals de barkruk. De buiteneettafel heeft dan weer stoere onderstellen, zoals de kruispoot. 

  Ook ronde tuintafels met een keramisch blad zijn buiten helemaal in. Laat het plaatje kloppen en stem alles op elkaar af! Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om een van onze tuinspecialisten te contacteren.


  Orso tuintafel
  Astero tuintafel
  Cesano tuintafel

  Dit kan je ook interesseren:

  * SOLDEN geldig van 03/01/2022 t.e.m. 31/01/2022. De extra kortingen van €75, €150, €300 en €500 zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel combineerbaar met andere % kortingen.