• Gratis aanhuislevering

  • Bereikbaar van 9u tot 22u

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

  • 30 Exterioo showrooms

Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubel in aluminium?

Aluminium tuinmeubelen zijn een plezier om te hebben in jouw tuin. Deze tuinmeubelen zijn niet alleen tijdloos, comfortabel en roestvrij, maar zijn ook onderhoudsvriendelijk.


Algemeen onderhoud aluminium tuinmeubelen

Starten doe je best met een vochtige doek. Dat kun je heel gemakkelijk meerdere keren per seizoen doen om zo de kleine vuiligheidjes snel te verwijderen.

Grondige schoonmaak voor hardnekkige vlekken op aluminium tuinmeubelen

Voor een uitgebreide poetsbeurt zijn een emmer met lauw water en een zachte doek of spons jouw hulpmiddelen. Vlekken die moeilijker te verwijderen zijn, zoals schoenzoolstrepen en vet- en olievlekken, behandel je beter met de Bristol aluminium reiniger.

Onderhoud aluminium

Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubelen van gepoederlakt aluminium?

Wat is gepoederlakt aluminium?

Voor buitengebruik wordt aluminium in de meeste gevallen volledig gereinigd, geanodiseerd en afgewerkt met een poederlak in verschillende kleuren. Bij het poederlakken wordt een dubbele laag poederlak met hoge druk op het tuinmeubel gespoten en daarna wordt het onder hoge temperatuur in een oven gehecht. Tip: is jouw gepoederlakt aluminium beschadigd? Retoucheer de beschadiging zo snel mogelijk om corrosie te voorkomen.

Algemeen onderhoud en grondige schoonmaak gepoederlakt aluminium

Hebben jouw tuinmeubelen in gepoederlakt aluminium binnen gestaan tijdens de herfst en de winter? Dan reinig je jouw tuinmeubelen gemakkelijk met een vochtige doek en lauw water. Hierbij doe je wel beter een scheutje detergent om maximaal effect te hebben. Hebben jouw tuinmeubelen in gepoederlakt aluminium buiten gestaan tijdens de herfst en winter? Dan gebruik je best de Bristol aluminium reiniger. Heb je te maken met hardnekkige vlekken, zoals vet- en olievlekken, dan gebruik je ook best de Bristol aluminium reiniger.

Jouw tuinmeubelen in aluminium beschermen

Kiezen voor tuinmeubelen in aluminium is kiezen voor ultiem comfort en ultiem gebruiksgemak. Tuinmeubelen van dit duurzaam materiaal zijn namelijk heel stevig, maar toch licht en dus gemakkelijk te verplaatsen. Je kan deze meubelen ook met een gerust hart tijdens de herfst en winter buiten laten staan. Toch raden we aan om een beschermhoes te gebruiken om jouw tuinmeubelen te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Zo zal je langer genot hebben van jouw tuinmeubelen in aluminium.

Heb je nog vragen?

Laat je adviseren door de experts in onze winkels of door onze online tuinmeubelspecialist. Zij zullen je zeker en vast verder kunnen helpen!

    Jouw tuinmeubelen in aluminium nu kopen?

    * SOLDEN geldig van 03/01/2022 t.e.m. 31/01/2022. De extra kortingen van €75, €150, €300 en €500 zijn onderling niet cumuleerbaar maar wel combineerbaar met andere % kortingen.